{ "title": "Kulağa Su Kaçması", "image": "https://www.kulakagrisi.gen.tr/images/kulaga-su-kacmasi.gif", "date": "19.01.2024 03:06:47", "author": "murtaza bulduklu", "article": [ { "article": "
Kulağa su kaçması özellikle yaz dönemlerinde sıkça karşılaşılan bir durumdur. Yaz aylarında denize girilince veya duş alırken kulağa su kaçabilir. Bu kulaklarında yapısal bozukluk olan kişiler için sıkıntılı bir durumdur. Şayet kulağınız sağlıklıysa ve yapısal bozukluğu yoksa kulağınıza saf ve ılık suyun kaçması sorun teşkil etmeyecektir. Su kulağa zarar vermese de işitmeyi engellediği gibi rahatsız edici bir durum meydana getirir. Bu nedenle su kaçmadan önlemini almak ve kulak tıkacı kullanmak daha doğruca bir iş olur.

Kulağa Kaçan Suyun Zararları Nelerdir?
Kulaktan Su Nasıl Çıkarılır?
Kulağa Su Kaçtığında Kulak Enfeksiyonu Nasıl Anlaşılır?

Bu sorunda kulakta uğultu, çınlama veya kaşıntı olabilir. Bu tip belirtiler varsa ve bunları kulak ağrısı takip ediyorsa kulak enfeksiyonuna dönüşmüş olma ihtimali çok yükselmiştir. Dış kulak enfeksiyona dönüşüp dönüşmediğinin anlamanın bir yolu hastanın kulak yoluna parmağıyla bastırdığında ağrının oluşmasıdır. Orta kulak enfeksiyonunda çoğu zaman bu durumda ağrı oluşmaz. İleri aşamasında kulak çevresinde şişme ve akıntı oluşur. Buna bağlı olarak duyma bozukluğu yaşanır. Orta veya dış kulak yolu enfeksiyonu başladıysa mutlaka zaman kaybedilmeden bir KBB uzmanına başvurulmalıdır.

Kulağa Su Kaçırmamak İçin Dikkat Edilmesi Gereken Durumlar
" } ] }