{ "title": "Kulak Akıntısı", "image": "https://www.kulakagrisi.gen.tr/images/kulak-akintisi(1).jpg", "date": "19.01.2024 01:40:11", "author": "Zerişte", "article": [ { "article": "
Kulak akıntısı, kulaktan kan, kulak kiri, iltihap ya da herhangi bir sıvının gelmesidir. Çoğunlukta kulaktan dışarı doğru gelen akıntı, kulak kiridir. Küçük tahrişler ve enfeksiyonlarla birlikte kulak akıntısı da gerçekleşebilmektedir. Hafifçe kanlı veya sarı renkte kulak akıntısının gelmesi ise yırtışmış bir kulak zarından gelebilmektedir. Kulak akıntısı kiri dışarı sıvı yoluyla atabileceği gibi ağrıyla birlikte gelen kulak akıntılarında mutlaka doktora gidilmelidir. Zira erken tedavi edilmeyen ağrılı ve kanamalı kulak akıntıları kulak zarının zedelenmesine neden olarak işitmede çeşitli sorunlar meydana getirebilmektedir.

Çocukların yastığına kulaklarından kuru kabuklanmış şekilde parçalar geliyorsa kulak zarının yırtılmış olduğu ihtimali üzerinde durulmaktadır. Kulakta kanamalı şekilde gelen akıntı ise yaralanma, dış kulak yoluna yabancı cisim kaçması veya kanser hastalığından dolayı olabilmektedir.

Kulak Akıntısına Neden Olan Faktörler Nelerdir?
Eğer kulaktan gelen akıntı
KBB doktoru kulak akıntısı durumunda hastayı muayene ederek, kulak akıntısı tanısı konulması için kulak akıntısının başlama zamanı, akıntının yapısı, hangi süreyle aktığı, akıntıya eşlik eden ateş, ağrı gibi belirtiler olup olmadığı detaylı bilmektedir.

Kulak Akıntısı Nasıl Tedavi Edilmektedir?

Kulak akıntısının tedavisi, akıntının sebep olduğu durumlara göre değişmektedir. Ağrılı olmayan ve ateş yapmayan kulak akıntısı durumlarında KBB doktoru kulak damlası verebilmektedir. Kulak zarının zedelenmesi veya yırtılmasıyla birlikte gelen kulak akıntısı için ağız yoluyla antibiyotik alınması önerilebilmektedir.
" } ] }